Poziv jedinicama lokalne i područne samouprave na suradnju s mladima u okviru Demy-Coop projekta!

Published on 1 February 2024 at 09:40

Poziv jedinicama lokalne i područne samouprave na suradnju vezano za sudjelovanje mladih u demokratskim procesima na reg. i lok. razinama

Udruga Emedea, u suradnji s talijanskim organizacijama Eurelations GEIE i Europelago, provodi prekogranični projekt pod nazivom DEcision-Making Youth for CB-COOPeration (Demy-Coop).

Ovaj projekt promiče novi pristup uključivanja mladih u donošenje odluka na prekograničnom području Italije i Hrvatske.

Cilj projekta je umrežavanje mladih s regionalnim i lokalnim vlastima te drugim organizacijama mladih na prekograničnom području Italije i Hrvatske a u tu svrhu se organiziraju događaji te provode edukacije i treninzi koji će osnažiti mlade i omogućiti im da imaju značajniju ulogu u donošenju odluka, posebno u inicijativama vezanim uz Strategiju EU za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR).

Kroz aktivno sudjelovanje, mladima će se dati podrška kod uključivanja u kreiranje politika na regionalnoj i EU razini, a što će utjecati na poboljšanje situacije mladih te će doprinijeti i stvaranju povoljnijih prilika za mlade u budućnosti.

U sklopu ovog projekta, pozivaju se jedinice regionalne i lokalne samouprave na području Jadranske Hrvatske da iskažu interes za sudjelovanje u projektu i rad s mladima!  Projektni tim će prikupiti podatke o svim zainteresiranim jedinicama, a zatim će odabrati po tri lokalne i/ili regionalne samouprave po partneru koje će sudjelovati u projektu, raditi s mladima i suorganizirati događaje u okviru ovog projekta.

Natječaj je otvoren do 22. veljače do 12:00 sati a sve informacije i prijave za sudjelovanje mogu se poslati na email adresu udruge Emedea: udrugaemedea@gmail.com.

Add comment

Comments

There are no comments yet.